Koop het familieticket [2 volw + 2 kind voor €26] aan de kassa of direct ONLINE.

11 juli 2024

Zomer


VOGELS VAN GOD is verlengd t/m 1 december! Uniek aan deze tentoonstelling is dat het verhaal van 'de reis van de paradijsvogel' wordt verteld vanuit drie verschillende perspectieven: inheems, koloniaal en de missie. Wegens groot succes is de tentoonstelling verlengd. 

Let op: VOGELS VAN GOD is op zondag 1 september niet toegankelijk voor publiek.


Stap in de tijdcapsule met een collectie vanaf 1879. Het Missiemuseum toont de kijk van de missionarissen op de wereld van toen. Lees hier meer

In dit museum is een enorme collectie te bewonderen. Er gaat niets boven de échte fysieke beleving, confrontatie en resonantie met de museale objecten. Zo kun je in het Missiemuseum op een zelfstandige manier informatie en verhalen lezen, horen, zien en ontdekken. In het museum bevinden zich twee touchscreens. Op het ene touchscreen vind je informatie over de visie van de SVD-congregatie en het missiewerk op de missieposten in de wereld. Op het tweede touchscreen vind je informatie over het kloosterleven hier in Steyl. Op de vitrines en tekstborden zie je QR-codes. Gebruik je telefoon om informatie en verhalen via de QR-code te lezen. 

Koele binnentemperatuur
De Hoofdzaal heeft een lagere binnentemperatuur dan al de andere ruimtes. 

Een souvenir
Het Missiemuseum heeft een klein museumshop. Sluit je museumbezoek af met een origineel souvenir. Er zijn ludieke paraplu's en unieke souvenirs te koop. 
 

 

Terug naar overzicht